Login

När ni flyttar till Närsjö

Välkommen

Innan man köper en bostad i en samfällighet bör man göra grundliga undersökningar och förberedelser. Det är viktigt att läsa igenom stadgarna för föreningen och att förstå vilka rättigheter och skyldigheter man har som medlem. Man bör också undersöka föreningens ekonomiska ställning och hur mycket avgifter man förväntas betala.

Föreningsavgiften fastställs årligen vid årsstämman. Bra att klarlägga vid ägarbyte är att det är ägaren till fastigheten vid debiteringstillfället som är skyldig att betala hela avgiften oavsett om man har en privat uppgörelse med den nya ägaren.

Alla fastighetsägare i Närsjö är med i NVS (Närsjö Villatomters Samfälighetsföreningen). För att kunna hantera alla medlemmer behöver vi få in era personuppgifter. Därför behöver ni som är nya fylla i medlemsförmuläret och skicka in det. Där samtycker ni oxå eller inte till att vi hanterar era personuppgifter.

Ni som får uppgifter av mäklaren eller förra ägaren om att ni har en båtplats, på den gemensamma T-bryggan, så är det bra att känna till att föreningen äger den bryggan och ni som har en plats där hyr den mot en avgift som betalas samtidigt som föreningsavgiften. Med bryggnyttjanderätten följer skyldigheter förstås. De finns att läsa om i dokumentkatalogen.

De "privata" bryggorna ägs och förvaltas av er som fastighetsägare, och då hör en nyttjanderätt till fastigheten, som föreningen har utfärdat. Från T-bryggan och uppströms ägs vattnet av Närsjö gård och de menar att alla existerande bryggor har lov att vara där, men beakta att över det gäller Allemansrätten/Miljöbalken/Strandskyddslagen/Jordbalken mm.

Numret till er bryggplats finns i medlemsregistret på menyn till vänster, inloggning krävs. Platsen för de egna bryggorna pekas ut i dokumentet "Nummer till eran brygga" i dokumentkatalogen "Avtal och stadgar"

Bolagsuppgifter
Föreningens officiella namn: Närsjö Villatomters Samfällighetsförening. Vi brukar förkorta det NVS.
Organisationsnummer: 717903-9339
Bolagsform: Samfällighet
-
Adress
NVS
Corneliusväg 2
63513 Eskilstuna
email:NVS@Narsjo.nu

Vänligen Styrelsen

20230313

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.